Home Uncategorized LAJMI FUNDIT/ Në Zvicër gati nisma për një pension të 13-të prej...

LAJMI FUNDIT/ Në Zvicër gati nisma për një pension të 13-të prej me..

81
Advertisement

Në Zvicër gati nisma për një pension të 13-të. Mbështetësit e nismës popullore “Jetesa më e mirë në pension”, e cila përfshin Sindikatën Zvicerane dhe organizatat e pensionistëve.

Dhe mblodhën 102,813 nënshkrime për të lluar votimin kombëtar më shumë se 100,000 të kërkuara nga ligji, Propozimi bën thirrje për pagimin e një pensioni shtesë.
Dhe të daljes në pension me të njëjtën shumë si pagesa e marrë çdo muaj, shkruajnë mediat zvicerane. Kjo korreespondon me një rritje mujore të pensioneve prej 8.33 për qind.

Asnjë datë për vottimin nuk është caktuar ende, por keto jane detajet me te reja dhe plani per te ardhmen ne Zvicer, percjell si cdo here tutje dhe ne kohe