Home Uncategorized Hallakatet e gjithe Serbia, Diplomati Amerikan habit me komunikate, Biden eshte celesi...

Hallakatet e gjithe Serbia, Diplomati Amerikan habit me komunikate, Biden eshte celesi i Kosoves per..

48
Advertisement

Kjo është dhënia Serbisë e një roli drejtues në një Ballkan pa ku që mund t’i ngjajë një lloj Eu-Jugosllavie. Duke shpjeguar këtë mendim, ai tha se Ballkani Perëndimor mund të bëhet një entitet i ri multietnik i përbërë nga “gjashtë shtete”, të lidhurngushtë me BE, të kryesuar nga Beogradi.

Kjo nuk do të jetë saktësisht një Jugosllavi e re, e cila ishte një produkt i kohës së saj por faktet në terren do ta detyrojnë Biden  të kthehet në logjikën e së kaluarës së afërt dhe të shtyjë për krijimin e mishërimit të saj të shekullit 21. Një projekt që i jep Serbisë një pozicion drejtues në Ballkan mund të jetë i mjaftueshëm për të bindur Beogradin të njohë pavarësinë e Kosovës pa këmbëngulur në ndarjen e saj dhe të ulë marrë/dhëniet e saj me Rusinë, Turqinë dhe Kinën

Ky ekspert nga Kembrixh përsërit se disa në administratën e Biden do të ndjekin idenë e “shpërblimit” të Serbisë në këtë mënyrë, por siç thekson ai, përballja me realitetin politik në terren do ta lërë atë me pak mundësi të tjera.