Home Uncategorized Kjo është vajza Shqiptare që ka mbaruar studimet për Financë, Por punon...

Kjo është vajza Shqiptare që ka mbaruar studimet për Financë, Por punon si..

54
Advertisement

Një histori e rrallë dhe shumë e veçantë kjo e Teutës, shqiptares së Kosovës që ka thyer barrierat dhe ste riotipet gjinore, për të përmbushur dëshirën dhe pasionin e saj.
Ajo që në moshë të vogël kishte shprehur dëshirën e madhe për t’u bërë shofere, por nuk e kishte menduar se do arrinte të përvetësonte kategorinë të mjeteve rrugore, dhe një ditë do të punonte si shofere autobusi në Zvicër.

Vajza nga Ferizaj i është bashkuar shumë shqiptarëve të tjerë që kanë shkuar në emigrim dhe kanë bërë punë nga më të ndryshmet, disa për pasion e disa për të siguruar jetesën.Mirëpo rrallë gjejmë një vajzë të re që të punojë si shofere autobusi, kjo është Teuta Helshani e cila drejton mjetin e transportit përreth qendrës së St Gallen.
Teuta ka li’ndur dhe është rritur në qytetin e Ferizajit, ku kreu shkollën llore dhe të mesme, për tëvazhduar më pas edhe studimet në Universitetin e Prishtinës,