Home Uncategorized Zëvendësambasadori i Gjermanisë në Kosovë: “Mini Shengeni” dhe vizat, pika kyçe...

Zëvendësambasadori i Gjermanisë në Kosovë: “Mini Shengeni” dhe vizat, pika kyçe në takimin e radhës të Procesit të Berlinit

39
Advertisement

Voss: “Mini Shengeni” dhe vizat, pika kyçe në takimin e radhës të Procesit të Berlinit.

Zëvendësambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jan Axel Voss, ka thënë se Procesi i Berlinit ka synim që të ndihmojë vendet e Ballkanit Perëndimor.

“Mendoj që ka qenë një përpjekje që ia ka vlejtur për shkak se kanë dalë disa iniciativa të reja dhe ajo që më pëlqen më së shumti është rrjeti i rinisë”, ka thënë Voss, njofton Klan Kosova.

Ai në Rubikon ka thënë se takimi i radhës në kuadër të këtij procesi, synon arritjen e katër gjërave.

“E para është “Mini Shengeni”, pra një ndër katër pikat bashkë me vizat”.

“Qëllimi dytë është udhëtimi vetëm me letërnjoftim. E treta është marrëveshja për njohjen e diplomave të universiteteve dhe e fundit është marrëveshja që është ende në proces sa i përket