Home Uncategorized A ka shpresë për liberalizimin, Presidentja e komisionit Evropian vjen me një...

A ka shpresë për liberalizimin, Presidentja e komisionit Evropian vjen me një letër për..

40
Advertisement

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka pranuar letër urimi nga Presidentja e Komisionit Evropian, znj. Ursula në emër të Bashkimit Evropian, ia ka ritheksuar Kurti urimet më të përzemërta për emërimin kryeministër i Kosovës, siç edhe ia ka shprehur tashmë gjatë takimit në Bruksel, më 29 prill.

Shpresoj tavazhdojmë bashkëpunimin dhe ju dëshiroj sukses në mandatin tuaj, ka shkruar ajo. Presidentja ka thënë se perspektiva kredibile e Bashkimit Evropian për vendet e Ballkanit Perëndimor mbetet prioritet për Komisionin.

Ne dëshirojmë që ta shohim avancimin më të shpe.jtë të Kosovës në rrugën e saj evropiane dhe do tëvazhdojmë ta mbështesim progresin e arritur në reformat që i kërkon kjo.

Ka shkruar ajo dhe ka shtuar se duke e njohur rëndësinë që e ka për qytetarët e Kosovës, ne do tëvazhdojmë të avokojmë për një vendim pozittiv të BE-së për liberalizimin e vizave.