Home Uncategorized LAJMI I FUNDIT/ Ja informatat që mërgimtarët duhet ti dijnë kur udhëtojnë...

LAJMI I FUNDIT/ Ja informatat që mërgimtarët duhet ti dijnë kur udhëtojnë për vendlindje !!

54
Advertisement

Ditëve të fundit është shtuar fluksi i mërgimtarëve që vijnë në vendlindje dhe duhet të njihen me kushtet dhe m asat qeveritare kundër përhapjes së k0 vįd.

Në vazhdim INA ju sjell pjesën më të madhe të informacioneve që duhet të dini kryesisht për në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni të Veriut.

Cilat janë rregullat e fundit në Kosovë:

Është larguar ora p olicore, ndërkaq gastronomia lejohet të punojë deri në ora 23:00. Po ashtu është lejuar lëvizja pa m aska gjatë ecjes për qytetarët që janë vet dhe në ambiente të jashtme.

Dasmat, fejesat, ahengjet familjare dhe mbrëmjet e maturës do të lejohen të mbahen në Kosovë deri në orën 23:00. Muzika lejohet deri në orën 22:45.

Organizimi i dasmave, fejesave, ahengjeve dhe mbrëmjeve maturës, është i lejuar me kusht që të shfrytëzohet 30 % e kapacitetit të hapësirës (30 persona për 100m), por jo me shumë se 200 të ftuar në rastet kur 30 % e kapacitetit të hapësirës tejkalon këtë numër.

Distanca në mes të tavolinave duhet të jetë tri ( 3 ) metra. Per mbajtjen e dasmave, fejesave, ahengjeve familjare dhe mbrëmjeve të matures, obligohet respektimi i udhëzuesit të veçantë për ahengje .

Shërbimet e gastronomisë lejohen të zhvillojnë aktivitetin e tyre në përputhje me udhëzuesin përkatës.

Lejohen deri në pesëdhjetë (50) klienti për 100m2 (5 persona për 10 m). Sipërfaqja llogaritet për zonën ku shërbehet ushqimi dhe pijet. Shërbimet e gastronomisë lejohet të zhvillojnë aktivitetin e tyre nga ora 05:00 deri në orën 23:00. Muzika lejohet deri në orën 22:45.

Pergjegjësit e lokaleve duhet të sigurohen që distanca ndërmjet klientëve nt tavolina të ndryshme të jetë së paku një ( 1 ) meter. Pjesa e prapme e nje karrige , me pjesën e prapme te karriges tjetër duhet jenë në distance së paku një ( 1 ) meter. Ne hapësirat e mbyllura lejohen deri ne 4 persona.

Duke filluar Nga ora 00:00 deri në ora 05:00 nuk lejohet grumbullimi i më shumë se 10 personave qoftë në ambiente të hapura, qoftë në ambiente të tjera, përveç ambienteve me anëtarët e familjes.

Cilat janë masat në Maqedoninë e Veriut

Duke filluar nga 16 qershori është hequr tërësisht ora p olicore. Lokalet punojnë deri në orën 24:00, por ka nga ato që janë edhe non – stop, përfshirë pompate benzinës.

Lejohet organizmi i dasmave pa kufizimin e numrit të dasmorëve që tani është i reduktuar në 100 persona, të gjitha ngjarjet e tjera që do të organizohen në ambient të hapur, do të mund të organizohen me kapacitet deri në 1000 persona dhe me shfrytëzim të hapësirës deri në 50 për qind. Lejohen palestrat sportive, fitneset, me kapacitete që janë në përputhje me m asat kundër k0 vįd. Në stadiume lejohet vetëm

Çdo shtetas i Serbisë që kalojnë përmes pikës kufitare të Tabanocës gjatë rrugës për në Greqi apo udhëtime tjera të marrin karta falas M-Smart për pagesën rrugore, me një mbushje prej 760 denarë, të mjaftueshëm për të gjitha taksat rrugore, por kryesisht këto për ata që shkojnë në Greqi. Do të jepen 200 mijë kartela dhe kjo vlen deri më 15 gusht, si mirënjohje për dhurimet e va ksi nave nga Serbia për qytetarët tanë, si dhe për va ksi nat falas në Serbi.

Shqipëria ende me orë policore

Të gjithë shtetasit shqiptarë dhe të huaj se për të vizituar Shqipërinë, nuk ka asnjë n dalesë në hyrje, nuk kërkohet as Testi k0 vį di dhe asnjë dokument tjetër i veçantë”, raportojnë nga Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, duke publikuar edhe Pro tokollin në faqen e tyre.

Poashtu në Shqipëri vazhdon të jetë vlejë ora p olicore nga 23:00 deri në 05:00 të mëngjesit. Komiteti i ekspertëve teknik të Ministrisë së Shëndetësisë ka paralajmëruar se nga 1 korriku ora p olicore do të nis nga ora 24:00 deri në mëngjes, edhe pse po kërkohet heqja e saj e plotë.

Duke filluar nga 1 korriku, 2021:
Ora p olicore shtyhet në orën 24.00 – 06:00.
Orari për muzikën nuk ndryshon, do mbetet ora 22:00.
Lejohen kampionatet sportive me prezencë të tifozëve me kapacitete të reduktuara deri në 30% sipas protokollit të ISHP.

Lejohen aktivitetet e teatrove, shfaqjeve artistike, kulturore, konferencave, me kapacitet të reduktuar deri ne 30% të mysafirët/ pjesëmarrësve, sipas protokolleve të ISHP.
Unioni Turistik Shqiptar kërkon heqjen e orës p olicore si dhe lejimin e muzikës në ambientet e lokaleve deri në orën 24:00 pasi orari aktual nuk i përmbush kërkesat e turistëve.