Home Uncategorized Vjen lajmi i mirë për shqiptarët! Një tjetër shtet i BE hap...

Vjen lajmi i mirë për shqiptarët! Një tjetër shtet i BE hap dyert për shqiptarët

48
Advertisement

Danimaka është shteti i radhës në Bashkimin Europian, që heq të gjitha kufizimet për udhëtarët nga Shqipëria.

Qytetarët duhet të paraqesin një test negativ të koronavirusit, të bërë 72 orët e fundit, testin serologjik ku vërtetojnë se kanë kaluar koronavirusin ose certifikatën e vaksinës.

Por, thekson se pranon vetëm vaksinat e miratuara nga EMA, pra Pfizer, Moderna, AstraZeneca dhe Johnson & Johnson, duke përjashtuar Sputnik V dhe Sinopfarm, me të cilën është vaksinuar shumica e popullsisë në vendin tonë.

Ndërkohë, në një njoftim të bërë nga Aeroporti Kombëtar “Nënë Tereza” sqarohet se nuk duhet test Covid-i për:

1) Pasagjerët nën 15 vjeç
2) Pasagjerët që vërtetojnë rezultatin pozitiv të testit Covid 19 mes periudhës 14 ditë dhe 8 muaj nga dita e udhëtimit