Home Uncategorized I dhanë 20 % shanse për të jetuar, 5 vjeçarja fiton betejën...

I dhanë 20 % shanse për të jetuar, 5 vjeçarja fiton betejën me sëmundjen e rrallë

36
Advertisement

Një vajzë 5 vjeçare në Britani arriti të fitojë be.te.jën me një së.m.un.dje inf.la.ma.tore të quajtur Kaëasaki edhe pse mjekët i dhanë vetëm 20 përqind shanse për të mb.ije.tu.ar.

Scarlett Nicholas nga Yorkshire, fillimisht shfaqi simptoma, një temperaturë të lehtë e cila zgjati vetëm 2 ditë.

Por më pas ajo shfaqi simtoma të Kaëasaki, skuqje në të gjithë trupin dhe temperaturë të lartë e cila zgjati për disa ditë.

Ajo u shtrua në spi.tal dhe qëndroi e in.tubuar për disa kohë. Gjithashtu ajo shfaqi edhe disa ko.m.plik.aci.one me zemrën e cila e r.ë..n.doi më shumë gjendjen e 5 vjeçares.

Mjekët i njoftuan prindërit se vogëlushja mund të kishte vetëm 20 përqind shanse për të m.bi.etu.ar.

Por me kalimin e kohës, trupi i saj filloi të përgjigjej shumë mirë ndaj së.mu.ndj.es e cila çoi dhe në rgjenerimin e saj.

Tashmë Scarlett e ka kaluar rr.ez.ik..un për jetën por do të vjiojë të qëndrojë në sp.ita.l edhe për disa kohë derisa të ngrihet sërish në këmbë.