Home Uncategorized Vjen edhe nje lajm shume i mire per Kosoven, Perliberalizimin e vizave

Vjen edhe nje lajm shume i mire per Kosoven, Perliberalizimin e vizave

66
Advertisement

Eurodeputeti austriak Lukas Mandl ka shkruar për pesë vjetorin e marrëveshjes së Stabilizim Asociimit me BashkiminEvropian. Me anë  të një postimi ai ka thënë se kjo ishte marrë/dhënia e parë kontraktuale mes BE-së dhe Republikës së Kosovës.

Ai thotë se përveç kësaj, ky ishte një moment historik në rrugën e Kosovës drejt anëtarësimit në BE. Në këtë kontekst ai thotë se liberalizimi i vizave është vonuar dhe duhet të ndodhë tani.
Pesë vjet më parë Marrëveshja e Stabilizim me Kosovën hyri nëfuqi. Si marrë/dhënia e parë kontraktuale midis EU dhe kjo ishte një moment historik i rëndësishëm në rrugën e Kosovës drejt anëtarësimit në BE.

Gjithashtu dhe liberalizimi i vizave është i vonuar dhe duhet të behet tani, eshte shprehur ai.