Home Uncategorized Java e fri kshme vazhdon, vjen lajmi më i fundit nga meteorologët,...

Java e fri kshme vazhdon, vjen lajmi më i fundit nga meteorologët, ѕapo u mësua se të premten do!.

38
Advertisement

Vendi ynë vijon do të vijojë të jetë “i mbë rthyer” nga masa ajore të nxehta dhe të thata me origjinë nga Afrika e Veriut.

Në këtë mënyrë si për ditën e nesërme (e Enjte) ashtu dhe për ditën e Premte moti do të vijojë të jetë i kthjellët në pjesën më të madhe të territorit përjashtuar v ranë sirat kalimtare në relievet malore në lindje.

Për ditën e nesërme në relievet malore vr a n ë sirat do të shoqërohen me reshje shiu të izo luara; ndryshe nga dita e Premte ku këto v ranësira parashikohen të shoqërohen edhe me shtr ëngata afatshkurtër.

Gjithashtu sic shihet tek materiali bashkëlidhur temperaturat do të vijojnë të mbeten të larta. Në disa zona, në orët e matjeve të temperaturave maksimale ato mund të arrijnë deri në vlera nga 41 deri në 42 grad celcius!!! Të larta do të mbeten gjithashtu temperaturat e natës (minimale) ku në disa zona zhiva e termometrit mund të mos zbresi nga vlerat 25 apo dhe 27 grad celcius!!!