Home Uncategorized Letra Qe Albin Kurti Pranoi Nga Kryeministri Britanez Po “Dridh” Rajonin, Serbine...

Letra Qe Albin Kurti Pranoi Nga Kryeministri Britanez Po “Dridh” Rajonin, Serbine Ne Veçanti. Ja Cfare Shkruhet Ne Leter

25
Advertisement

Boris Johnson i dërgon letër Albin Kurtit.Kryeministri i Mbretë risë së Bashkuar, Boris Johnson i ka dërguar një letër urimi kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti.Kjo është bërë e ditur në një komun ikatë për media ku bëhet e ditur se Albin Kurti është takuar sot me Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, Nicholas Abbott.“Ambasa dori Abbott i dorëzoi kryeministrit Kurti letër urimin nga Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, Boris Johnson, me rastin e marrjes së detyrës së udhëheqjes së Qeverisë së Kosovës. Në letër uri m, kryeministri Johnson e vlerëson lart miqësinë e afërt historike mes Kosovës dhe Mb retërisë së Bashkuar. Ai rithekson zotimin e Mbret ërisë së Bashkuar për integrimin e Kosovës në komunitetin ndërkombëtar dhe normalizimin e marrëdhën ieve mes Kosovës dhe Serbisë”, thuhet në njoftim.

“Në vazhdim të letrës, kryeministri Johnson shpreh vullnetin për të punuar së bashku me kry,eministrin Kurti, për të ndih,muar në sigurimin e stabili,tetit e prosperitetit për Kosovën dhe të rajonit. Ai thekson se mirë,pret dhe mbështet prioritetet e përc,aktuara nga qeveria për fuqizimin e sundimit të ligjit, luftimin e kor,rupsionit dhe luf,timin e pan hdemisë. Në përmbyllje të urimit, kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar sh,preson që rezultati historik nga zgjedhjet e 14 shkurtit do të ofrojë mundësi të reja për Kosovën për prog,res në dialogun me Serbinë. Ai rithekson se Mbretëria e Bashkuar do të vazhdojë të ofrojë asistencë teknike për të mbështetur kryeministr,in Kurti në programin ambici,oz të refo,rmave. Gjatë takimit, kryeministri Kurti dhe ambasadori Abbott biseduan për hapat konk,ret për bashkëpunimin e mëtejmë mes Republikës së Kosovës dhe Mbretërisë së Bashkuar”, thuhet në njoftim