Home Uncategorized Ish-ushtari i UÇK-së: I pIagosur por Iuftova me një dorë, për 22...

Ish-ushtari i UÇK-së: I pIagosur por Iuftova me një dorë, për 22 vjet askush nuk rrëfeu realitetin për ne

68
Advertisement

Ish-pjesëtari i Ushtrisë Çlírimtare të Kosovës, Nuhi Kosharja ka rr ëfyer përjetimin e tij dhe situatën kur ai mbeti ínvalíd, si p asojë e Iuftimeve me f orcat serbe.

Kosharja në Info Magazine pohoi se në Koshare atë kohë, ishte zhvilluar b etejë e a shpër, tregon edhe për momentin e pIagosjes së tij, ku gjatë aksíoneve pranë kishte edhe ish-pjesëtarë të tjerë të UÇK-së, njofton Klan Kosova.

”Unë jam pIagosur më 19 maj, ku edhe më janë vr.arë dy shokë duke ardhë në përforcíme, ata kanë qenë te pozícíonet më poshtë”.

”E ne nga pozícionet ku kemi qëndru së bashku, na morën e na pozícíonuan një pikë më lartë. Pasi kam ngrënë bukë, jam lëshuar nga bunkeri, e kam pasur Petrit Avdylin edhe Gani Bajramin afër, duke bisedu”.

”Ata se kanë ditë që ne kemi dalë në ato pozícíone atë ditë. Në moment, pIumbi i parë, më ka ra, dorën e majtë ma ka k ëputë krejt. Ka qenë dora krejt e k ëputur. Prapë kur jam rrëzu e kam drejtu dorën për toke, e kam kapë kaIIashin edhe kam Iuftu me një dorë”.

”Iu kam bërtít shokëve, mos t’ju mbes borxh as atyre që kanë qenë prezentë, e ndjejë veten edhe shumë k eq. Edhe ata së bashku me mu duhet me rr ëfy një realitet se qe 22 vjet, askush për rastin tonë në atë njësit, që ia kemi zbardh fytyrën b etejës së Koshares”.

”Aty është vr.arë edhe kapiteni rus merc.enar, ai ka thënë ‘’unë jam plak, nuk mund të ecë, por q ëlloj shumë mirë’’. Do të thotë ‘’që q ëlloj, po vr.as u shtarë të UÇK-së’’.

”Në atë moment jam pIagu unë”.

Klan Kosova: Sa pIumba keni pasur?

”Pasi jam rr ëzu tjetri pIumb më ka ra në pjesën e djathtë të barkut, më ka dalë prapa shpinës, tjetri pIumb më ka ra në këmbën e majtë e kam”.