Home Uncategorized Do të qeshni me zë kur ta lexoni arsyen e shkarkimit të...

Do të qeshni me zë kur ta lexoni arsyen e shkarkimit të Dakës, nga Vjosa Osmani

63
Advertisement

Do të qeshni me zë kur ta lexoni arsyen e shkarkimit të Dakës, nga Vjosa Osmani

Presidentja Vjosa Osmani ka shkarkuar kryetaren e KQZ-së Vjosa Osmanin në një lëvizje që duket se i shkon për shtat kryeministrit Albin Kurti dhe përfaqësuesit të tij në KQZ, Sami Kurteshit.

Në arsyetimin për shkarkimin e Dakës thuhet se ajo nuk ka arritur t’i nënshtrohet parimit të paanshmërisë.

Kryesuesja e KQZ-se me veprimet e saj, sidomos pergjate procesit te zgjedhjeve te parakohshme te 14 shkurtit 2021. ka cenuar pavaresine dhe imegritetin e KQZ-se. Kryesuesja e KQZ-se, ne shume raste, nuk ka arritur te jete force e pavarur ndaj polarizimeve politike, keshtu duke pamundesuar balancin e nevojshem ne kete organ. Ne fakt, ne disa raste. sjelljet e Kryesueses jane te njejta me ato te disa perfaqesuesve te partive politike ne KQZ. Rrjedhimisht, Kryesuesja qofte me veprim apo mosveprim, ka kontribouar ne pershkallezim te situates pergjate mbledhjeve te ketij organi”, thuhet nder tjerash ne vendimin e presidentes.