Home Uncategorized Brnabiq kërkon KFOR-it të ç’armatosë ushtrinë e Kosovës

Brnabiq kërkon KFOR-it të ç’armatosë ushtrinë e Kosovës

84
Advertisement

Qeveria serbe i ka kërkuar zyrtarisht KFOR që të çarmatosë ushtrinë e Kosovës dhe të mos lejojë asnjë forcë të armatosur në vend.

Këtë e ka bërë të ditur gazeta e Beogradit e cila publikoj detaje nga takimi ndërmjet ministrit serb të mbrojtjes, Nebojsha Stefanoviç, i cili është edhe zv.kryeministër dhe kreut të KFOR, gjeneral major, Franco Federici.

Ministri i Mbrojtjes vuri në dukje se përgjegjësia për sigurinë në Kosovë dhe Metohi nuk mund të transferohet te entitetet e tjera dhe vuri në dukje se transformimi i Forcave të Sigurisë së Kosovës është absolutisht i papranueshëm për Republikën e Serbisë, duke pasur parasysh se ajo shkel Sigurinë e KB Rezoluta e Këshillit 1244 dhe Marrëveshja Teknike Ushtarake”.