Home Uncategorized Lajm i shumepritur për të gjithë shqiptarët, ja çfarë ndodh duke nisur...

Lajm i shumepritur për të gjithë shqiptarët, ja çfarë ndodh duke nisur nga 15 qershori

41
Advertisement

Greqia ka vendosur që të pranojë të gjithë personat që kanë marrë d ozën e va ks inës kundër Co vid-19, pavarësisht nëse janë të miratuara ose jo nga Agjencia Evropiane e B arnave (EMA).

Por nga ky vendim përfitojnë edhe qytetarët shqiptarë që kanë inje ktuar dozat e va ksi nave ki neze dhe ruse, të cilat ende nuk janë miratuar nga EMA.

Greqia njofton rritjen e kuotave të personave që do të kalojë drejt kufirit grek që prej datës 15 Qershor. Duke nisur nga kjo datë, numri i shtetasve shqiptarë që do të kalojnë drejt territorit grek do të shkojë deri në 1500 persona.

Lajmi është konfirmuar nga ministrja e Shëndetësisë Vana Papaevangelou, e cila iu referua vak si nave që do të pranohen në Greqi, lidhur me turistët e huaj që do të vizitojnë vendin fqinj. Konkretisht, pranohen va ksi nat No va vax (SHBA), Si novac Bi otech (Kinë), Spu tnic (Rusi), Si noph arm (Kinë) dhe CanSino Biologics (Kinë).

Kjo do të thotë që turistët që kanë bërë va ks inat e mësipërme do të mund të vizitojnë Greqinë pa qenë të det y ruar për të bërë testin e Co vid. Theksojmë se Greqia, si të gjitha vendet e BE-së ka në përdorim va ks inat Pfi zer, Mod rna, As tra Z eneca dhe John son & John son.