Home Uncategorized Investime i madh për Ushtrinë e Kosovës: 100 Tanke dhe 300 Transporter

Investime i madh për Ushtrinë e Kosovës: 100 Tanke dhe 300 Transporter

73
Advertisement

Kosova do të blejë 100 tanke, 300 transporter e sistem anti-raketor, përmes një buxheti prej 300 milionë euro.

“Në tri vitet e ardhshme autoritetet në Prishtinë, do të blejnë armë me vlerë 300 milionë euro për ushtrinë e tyre. Kujtojmë, çmimi i tankeve të përdorura dhe të personelit të blinduar transportues shkon nga gjysmë milioni deri në tre milionë dollarë.

Njëkohësisht, armët anti-forcave të blinduara dhe pajisje të tjera ushtarake mund të blihet me një çmim të volitshëm nga ish-republikat sovjetike, si dhe nga vendet e NATO-s, duke analizuar potencialin e Kosovës për të u pajisur me armë