Home Uncategorized URIME KOSOVË / Kjo është vlera e donacionit që sapo i dhuroi...

URIME KOSOVË / Kjo është vlera e donacionit që sapo i dhuroi Gjermania për Ushtrinë e Kosovës!

39
Advertisement

Në kazermën “Skënderbeu” në Ferizaj sot Ambasadori Gjerman Rohde ka dorëzuar donacionin për FSK’në nga shteti i tij, shkruan Gazeta Metro.

Ministri i Mbrojtjes i Kosovës, Armend Mehaj, ka shprehur falënderim dhe mirënjohje për shtetin gjerman.

“Bashkëpunimi me Gjermaninë si një ndër partnerët kryesor në nivel të ministrive të mbrojtjes dhe forcave të dy vendeve do të rr itet edhe më tej në fushat e interesit të përbashkët”, ka thënë Mehaj.

Ndërkaq, Ambasadori i Gjermanisë Rohde ka thënë se bashkë.punimi në mes dy ministrive do të thellohet edhe më tej si dhe mbështetja nga shteti gjerman do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

“Donacioni përkatës përmban laboratorin e gjuhës gjermane dhe sis.temin e frenimit të automjeteve si dhe trajnimin dhe certifikimin e personelit për këtë sistem me vlerën e përgjithshme prej 210 mijë euro. Kursi në gjuhën gjermane, që zhvillohet prej vitit 2017, me këtë la.borator prej tani do të zhvillohet në kushte bashkëkohore dhe do të mundësojë përgatitjen më të efek.tshme të stafit gjermano-folës të FSK-së. Gjithashtu pajisjet e sistemit të frenimit do të mundë.sojnë flotë të sigurte dhe efektive të automjeteve të FSK-së”, thuhet në komuni.katë.