Home Uncategorized Miratohet propozimi për kompensimin e tërheqjes së 10% të Trustit

Miratohet propozimi për kompensimin e tërheqjes së 10% të Trustit

41
AdvertisementQeveria e Kosovës ka miratuar propozim-vendimin për rimbursimin në formë të kompensimit për pjesëmarrësit të cilët i kanë tërhequr 10% të kursimeve pensionale, e kjo do të përcaktohet në çdo vit fiskal duke filluar nga viti 2023.

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati tha se rimbursimi do ta fillojë nga viti 2023 derisa ka kërkuar që të aprovohet kjo pikë.

“Rrjedh si obligim nga Ligji për Rimëkëmbje Ekonomike. Propozim vendimi i kësaj pike rimbursimi të fillojë nga viti 2023, kjo metodologji siguron qëndrueshmëri fiskale”.