Home Uncategorized E FUNDIT/ BE-ja jep lajmin e madh të shumë pritur mbi takimin...

E FUNDIT/ BE-ja jep lajmin e madh të shumë pritur mbi takimin mes Kurtit dhe Vuçiq !!

50
Advertisement

Te marten me 15 qershor do te mbahet takimi mes krye ministrit Albin Kurti dhe presi.dentit te Serbise, Aleksander Vuçiq.

Zedhe nesi per Politike te Jash.tme i BEse, Peter Stano ne nje konference per media ka konfir.muar se takimi i nive lit te larte, Kurti-Vuçiq do te mbahet me 15 qer.shor ne Bruksel.

Mund te njof toj se raundi tjeter i dialogut i nder.mjetesuar nga BEja do te mbahet te marten e ardhshme me 15 qershor, ku do te tako.hen presidenti Aleksander Vuçiq dhe kryeministri Albin Kurti. Keto takime do te nder mjetesohen nga krye.diplomati Josep Borell dhe Emisari i BEse, Miroslav Lajçak, tha Stano. Ajo çfare pri tet ti perplas Kurtin dhe Vuçiqin eshte marre.veshja per themelimin e Asociacionit te komunave me shumice serbe e cila eshte nen shkruar ne vitin 2013, per te cilen krye.ministri Kurti dha sinjale te qarta se nuk do te mund te theme lohet.

Nuk mund te kete aso.ciacion njeetnik ne Kosove dhe se eshte i domos.doshem integrimi i te gjithe qytetareve, pa dallim etnik, ka thene ai pa.ra pak ditesh. Por, BEja pret qe pa.let ti zbatojne te gjitha marre veshjet per te cilat eshte arritur pajtim.