Home Uncategorized Albulena Haxhiu “dridh” Kosoven me paralajmerimin e fundit

Albulena Haxhiu “dridh” Kosoven me paralajmerimin e fundit

48
Advertisement

Albulena Haxhiu: Do të themelojmë byro që do të hetojë ko rru psi onin e nivelit të lartëIsh-ministrja e Drejtësisë nga LVV, Albulena Haxhiu, ka folur për prioritetet e Qeverisë “Kurti2”.

Anëtarja e kryesisë së Lëvizjes Vetëvendosje, thotë se ndër prioritet e para do të jetë procedimi në Kuvendin e Kosovës i projektligjit për konfiskim të pasurisë së fituar në mënyrë të kundër li gjs hme.

“Në mandatin e kaluar ne kemi punuar në hartimin e koncept-dokumentit për këtë, tani ka mbetur që në bazë të atij koncept-dokumenti, i cili ka qenë edhe publik, të draftohet projektligji dhe të procedohet në Kuvendin e Kosovës”, thotë ALbulena Haxhiu.Ajo thekson qëllimi është fuqizimi i mekanizmave për konfiskimin e pasurisë së pa ligjs hme dhe vendosja e barrës së provës te personi që i kërkohet justifikimi i pasurisë.“Po ashtu ne do të punojmë edhe në themelimin e Byrosë së lartë të hetimeve që do të merret vetëm me ko rrup sio nin e nivelit të lartë”.