Home Uncategorized Ivjen lajmi shum i mirë per vizat nga Brukseli Vjoses Osmanit…

Ivjen lajmi shum i mirë per vizat nga Brukseli Vjoses Osmanit…

33
Advertisement

Tani Vjosa Osmanit i vjen një lajm i mirë nga Brukseli për vizat. Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka marrë një letër nga Presidentja e Komisionit Evropian Der Leyen, me të cilën ajo e ka uruar për detyrën dhe ka theksuar se është shumë inku’rajuese kur një grua shërben në pozitën e presidentes.

Zonja Der Leyen, në letër më tej ka shk ruar se perspektiva e BE-së për Ballkanin Perëndimor mbetet prioritet i Komisionit Evropian, duke potencuar edhe pritshmëritë për një bashkëp unim në thellimin e marrë/dhënieve me BE-në.
Ajo po ashtu theksoi rëndësinë e reformave dhe procesit të di’alogut. Tutjee ka potencuar rëndësinë e liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës.
Duke e konr muar angazhimin e Komisionit Evropian për avokim në drejtim të marrjes së një vendimi nga ana e BE-së.