Home Uncategorized Lajmi Ri Nga Zvicrra/ Prej tani nuk ka me kufizime per udhetimet...

Lajmi Ri Nga Zvicrra/ Prej tani nuk ka me kufizime per udhetimet dhe..

44
Advertisement

Më 2 qershor 2021, Zyra Federale e Shëndetit Publik të Zvicrës njoftoi se nga 3 qershori 2021, e gjithë Italia, Gjermania, Luksemburgu, Qipro, Kroacia, Turqia dhe Irani do tëhiqen nga lista e saj e vendeve.
Një numër i kombeve evropiane mbeten në listën e Zvicrës, përfshirë Andorrën, Belgjikën, Estoninë, Letoninë, Lituaninë, Holandën, Slloveninë, Suedinë dhe Mbretërinë e Bashkuar, e cila është në një listë të kombeve me një variant.

Për t’u kualikuar në listën e rrezikut zviceran, një vend ose rajon duhet të ketë më shumë se 60 raste më tëlarta se në Zvicër për 100,000 njerëz gjatë 14 ditëve të fundit ose të ketë një variantt shqeteesues që qaarkullon siç është aktualisht në Mbretërinë e Bashkuar.
Zonat në ku me Zvicrën mund të përjashtohen nga përfshirja, me gjithë numrin e madh të rasteve, një politikë që pasqyron ndërlidhjen midis Zvicrës dhe rajoneve të saj fqinje dhe uksin ditor të punëtorëve ndërkutarë brenda dhe jashtë Zvicrës nga këto rajone.