Home Uncategorized LAJMI i FUNDIT / Ne Gjermani fillon procedura ere,1200 euro çdo muaj...

LAJMI i FUNDIT / Ne Gjermani fillon procedura ere,1200 euro çdo muaj per tre vjet pa bërë asgjë

76
Advertisement

Për një periudhë kohore prej tre vjetesh, një grup i përzgjedhur personash në Gjermani do të paguhen çdo muaj nga 1200 euro pa bërë asgjë. Interesi për të marrë pjesë në eksperiment ka qenë ilartë.

Brenda një jave më shumë se 1.5 milionë vullnetarë janë regjistruar dhe kanë shprehur interesin e tyre për të marrë pjesë në këtë studim të madh mbi të ardhurat bazike të pakushtëzuara. Organizatorët po shohin për një total prej 1500 pjesëmarrësisht prej të cilëve 120 do të marrin 1200 euro çdo muaj për një periudhë tre vjeçare.
Paratë e këtij eksperiementi vijnë nga një grup donatorësh, të paktën 150 mijë të tillë dhe është i çliruar nga taksat. Në fund të projektit çdo pjesëmarrës do të marrë 43 mijë euro që çon në total koston e projektit 5.6 milionë euro. E gjithë kjo është nisur nga një projekt bamirësie në Berlin.
Zyrtarët nga bamireesia janë të bindur se një e ardhur e pakushtëzuar për të gjithë qytetarët do të zgjidhte shumë probleme aktuale.