Home Uncategorized Mirupafshim Zvicër/ Rreth 30,000 qytetarlargohen cdo vjet, Porja arsyeja befasuese

Mirupafshim Zvicër/ Rreth 30,000 qytetarlargohen cdo vjet, Porja arsyeja befasuese

37
Advertisement

Rreth 30,000 burra, gra dhe fëmijë zviceranë i japin lamtumirë Zvicrës çdo vit. Por kush janë ata, dhe ku shkojnë ata, Statistikat zbulojnë të gjitha, përfshirë vendin në të cilin 165 burra, por jo një grua e vetme, u zhvendosen kohët e fundit.
Një mall për aventura në toka të largeta, një mundësi për karrierë, dashuri ka shumë arsye pse zviceranët paketojnë bagazhet dhe përjetojnë jetën, qoftë edhe për një kohë, në një vend tjetër.

Njerëzit zviceranë nuk largohen vetëm nga Zvicra, çdo vit shumë kthehen në shtëpi. Për shumë vite, disa mijëra më shumë zviceranë u larguan nga vendi sesa u kthyen.
Ndoshta si rezultat i pa’ndemise 2020 ishte viti i parë për një kohë të gjatë që bilanci neto u barazua pak më pak se 26,000 zviceranë emigruan dhe një numër i ngjashëm.