Home Uncategorized Ja çfarë do të ndodhë me personat që nuk duan të vaksínohen

Ja çfarë do të ndodhë me personat që nuk duan të vaksínohen

29
Advertisement

Hezitimi i qytetarëve për të marrë vaksinën anti-COVID ka qenë një nga temat që është diskutuar në Komisionin për Shëndetësi.

Anëtari i Komisionit, Shemsedin Dreshaj e ka ngritur këtë shqetësim, me ç’rast e ka pyetur ministrin e Shëndetësisë, Arben Vitia, se cila është strategjia për personat që nuk duan të marrin vaksínën antí-COVíD.

“Vendet e rajonit po organizojnë vikend vaksínim, disa të tjera po i stimulojnë materialisht, ndërsa Franca penalizon ata që refuzojnë vaksínën, i ndëshkon, cila është strategjia juaj për ata që nuk duan ta marrin vaksínën”, pyeti Dreshaj, ministrin Vitia.

Ministri Vitia ka thënë se ka pasur një hezitim jo vetëm të qytetarëve, por edhe të personelit shëndetësor për t’u vaksínuar.

Por Vitia ka pohuar se kjo është duke u shuar dhe tha se 7-8 ditë para fillimit të vaksínimit në masë do të fillojë një fushatë për vaksínim.

“Sh frytëzoj rastin që para Komisionit t’iu bëjë ftesë qytetarëve se vaksína nuk ka pasur e fekt anësor sh qetësues tek qytetarët që kanë marrë vaksinën”, tha ai.

Vitia shtoi se vetëm vaksína mund të parandalojë në parandalimin e përhapjes së vírusit, por duke mos harruar edhe masat tjera.