Home Uncategorized Fshati Baicë, uji shërues dhe veçantitë e tjera (VIDEO)

Fshati Baicë, uji shërues dhe veçantitë e tjera (VIDEO)

43
Advertisement

Asnjë nga banorët e fshatit Baicë nuk e di se kur u krijua për herë të para ujëvara e veçantë e këtij fshati, shkruan OnAir.

Në këtë fshat uji është mjaft i veçantë. Burimi i ujit të n xehtë takohet me atë të ujit të f tohtë për të krijuar një pishinë me ujë që thuhet se ka veti sh ëruese. Këtë gjë e pohon për “RTV Dukagjini” edhe një nga banorët më të vjetër të fshatit. Ai tregon se si dikush që pi nga ky ujë nuk ka n evojë as të shkojë të vizitohet nga doktori.

Gjithashtu një tjetër veçori e këtij fshati është paqja dhe harmonia që mbízotëron. Banorët tregojnë se që nga koha e l uftës në këtë fshat nuk ka pasur asnjë inc ident.

Një veçanti tjetër e këtij fshati që ndodhet disa km larg Lipianit, janë edhe gërmadhat e disa varrezave të cilat mendohen se datojnë që nga koha e ilirëve.

Për të mësuar më shumë rreth këtij fshati mund të ndiqni videon më poshtë: